När jag tittar i mitt arkiv så har jag knappt virkat något alls i år vilket är väldigt ovanligt. Det beror nog främst på att jag har så många andra projekt jag pysslar med och sedan har jag förstås några tidskrävande pågående virkningar som stirrar på mig från garnkorgen.

Nåväl, jag har i alla fall äntligen färdigställt det som först skulle bli en filt men till slut blev en kruka. Ni skymtade den i månadssammanfattningen för april och nu är den äntligen klar.

Virka Bubblor

Anledningen att det blev en kruka och inte en filt är ganska enkel. Jag tröttnade på att virka och garnet höll på att ta slut. Den är virkad i det lite tjockare garnet ”Home Sweet Home” och att virka bubblor i ett tjockt garn är ganska tungt, och det slukar garn.

Så när jag nått den höjd jag trodde jag ville ha på krukan (den blev alldeles för hög) virkade jag helt enkelt ihop kortsidorna till ”ett runt rör”. Sedan virkade jag en rund botten som jag med smygmaskor fäste i ”röret”.

Virka bubblor

Som tur var blev krukan rätt så töjbar och jag kunde pressa ned min benjaminfikus i den. Det funkade till och med att vika ned kanten om jag hellre vill ha den så.

Är du sugen på att testa virka bubblor? Det är inte så svårt som det ser ut.

Så här virkar du likadana bubblor som jag gjort:

Virka ett jämt antal luftmaskor, jag tror jag gjorde ca 60 stycken på min virkning. Vänd och virka en fastmaska i den andra lufmaskan från nålen.

I nästa maska virkar du fyra stolpar tillsammans och i de tre följande maskorna virkar du fasta maskor. Sedan upprepar du: fyra stolpar tillsammans, 3 fm varvet ut. Vänd på arbetet, en luftmaska och virka fasta maskor hela varvet. Vänd med en luftmaska, virka tre fasta maskor och sedan fyra stolpar ihop, och så fortsätter du resten av arbetet.

Genom att börja med 1 fastmaska på ena varvet som innehåller bubblor och tre fastmaskor på nästa varv som innehåller bubblor så får du bubblorna placerade mellan varandra på varje varv.

Lycka till!

Har du frågor är du välkommen att ställa dem i kommentarsfältet så svarar jag så gott jag kan!

Virka Bubblor

2 Comments

 1. Anki 19 maj, 2018 at 8:38 e m

  Jättefin. Ibland blir det inte som man tänkt sig och man ändrar riktning. Men helt rätt av dig att göra det till en kruka, tycker det blev så snyggt! Jag har också home sweet home garn hemma, hur mycket garn gick det åt för dig?

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 20 maj, 2018 at 7:18 f m

   Tack!
   Det gick åt ungefär 5½ nystan. Men jag hade kunnat göra krukan lite mindre hög…

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.