I flera år har jag velat lära mig att sy. Jag har fått för mig att att kunna sy är lika med frihet. Drömmer högtravande drömmar om att kunna sy kläder till mig själv och fixa andra snitsiga andra bra-att-ha prylar. För några år sedan köpte jag en billig symaskin på IKEA, perfekt till det lilla jag skulle sy. Den höll tyvärr inte så länge, man får vad man betalar för liksom.

Symaskin

Då lånade jag istället mammas gamla Husqvarna som gick som tåget, tills dess att den inte längre ville sicksacka. Och sen har jag känt mig lite tom. Inte för att jag har sytt så mycket tidigare utan mer därför att jag inte längre hade möjligheten att sy.

Lagom till min födelsedag passade jag därför på att önska mig en symaskin i present. Och istället för en symaskin i present så fick jag en slant så att jag kunde åka och köpa mig den maskin jag ville ha.

Symaskin

Så nu har gamla Bettan fått maka på sig från skrivbordet och här huserar istället nya Bettan. Lite som ett rymdskepp med alla funktioner och knappar men oj vad fin hon är! 🙂 Jag behöver lära mig mer om hur hon fungerar men framförallt behöver jag nog damma av de där sykunskaperna som man fick i grundskolan. Sen ska vi göra underverk tillsammans! Eller, nu har jag i alla fall möjligheten att göra underverk! 😉

symaskin

Törs nästan inte säga det men jag längtar lite efter sämre väder så att man kan sitta inne utan att ha dåligt samvete. När jag har förstått mig på alla rymdskeppets funktioner så tänkte jag försöka mig på att sy något enkelt. Har du något tips på vad som kan vara bra att börja med? Kanske inte ska gå på den där klänningen jag skulle vilja sy, det första jag gör…

Alla tips till en nybörjarsömmerska mottages tacksamt!

symaskin

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.