Det finns alltid minst ett handarbete pågående hos mig, ibland flera samtidigt (och ofta även en hel del så kallade ”UFO’n”). Men just nu stickar jag på någon sorts poncho. Ett substitut för den tröja jag drömmer om att sticka mig en dag.

Sticka poncho

Jag utgår inte från något mönster för ponchon utan stickar utifrån ett sånt där mönsterdiagram (heter det så?) som egentligen är till en tröja tror jag. Jag vet inte hur långt mitt garn räcker så jag tänker att jag stickar på så långt det går så får vi se hur kort den där ponchon blir egentligen.

Sticka poncho

Jag gör det ofta så svårt för mig själv. Jag kan inte börja sticka på en tröja och lära mig längs vägen för att jag är rädd att misslyckas/göra fel och då också ha slösat en massa tid och pengar på garn till en tröja jag inte kommer att använda. Försöker att jobba bort tankar som dessa men just med den där stickade tröjan verkar det inte funka.

Men med ponchon får jag träning i att sticka med flera färger och får även användning för en del av de garn som jag samlat på mig och behöver minska av. Förhoppningsvis går ponchon även att använda sedan när jag plockar av den från stickorna, lite osäker på hur den blir i storleken dock. Jag kan nämligen inte prova den ännu efter som att jag stickar på en alldeles för kort rundsticka. Så typiskt mig! Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge tills dess att den är klar och jag får se någon sorts resultat! Jag återkommer om det blev en flipp eller flopp! 🙂

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.