Jag har förälskat mig i en tygbit som jag fann i tygskatten från mormor. Har tidigare använt en bit av tyget till att sy den här kudden. Och när jag hittade bambuhandtagen i mina gömmor så såg jag direkt framför mig en liten handväska i tyget. Det var bara det att jag inte alls visste hur jag skulle få ut det jag hade i tanken till en handväska…

Handväska

Jag började att klippa ut storleken jag ville ha innan jag valde ut ett innertyg. Och någonstans där så började en kedja av tankevurpor sätta igång. Jag nålade och nålade om flera gånger, hur skulle jag få fast handtaget i tyget utan att det skulle bli en massa synliga sömmar? Jag började sy och fick sprätta upp fleeera gånger. Till slut gav jag upp och den halvfärdiga väskan fick ligga gömd i en tyghög i några månader. Jag hade kört fast helt enkelt!

Handväska med banbuhandtag

Men så när det var dags att försöka ta tag i att rensa i ordning i pysselrummet så tänkte jag att det väl var på sin plats att ge den där väskan en sista chans. Och på något konstigt sätt, jag är själv lite förvånad, så fick jag ihop den. Handtaget kom på plats och sömmen blev… inte alltför dålig… med den lilla detaljen att väskan inte riktigt går att öppna. Alltså den går att öppna så pass att jag kan sticka ned handen och fiska upp en mobiltelefon eller ett par nycklar där i men den går inte att öppna så att man kan se allt man skulle vilja se när man öppnar en handväska!

Handväska

Och ja, jag får försöka leva med det för jag tror inte jag pallar fler tankevurpor. Det känns som att risken att jag inte får ihop det igen är alldeles för stor. Det får helt enkelt lov att vara en handväska som man bara kan sticka ned handen i. Jag gillar i alla fall hur den ser ut och det får räcka den här gången!

2 Comments

 1. Annelie Sahlén 19 november, 2020 at 7:12 e m

  Den är jättefin! Har du nåt mer av tyget? Tänkte på problemet att den inte riktigt går att öppna. Jag är ingen sömnads expert, men den enda idé jag kom på var att sy in nån sorts kil (en avlång tygbit, som tex kan vara smalare nedtill och bredare upptill, som en trekant) på sidorna så du får en bredare del där inte handtagen sitter. Kanske en galen /ej fungerande idé, men det är vad som dök upp i huvudet. Men oavsett så tycker jag väskan är fin som den är 🙂

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 19 november, 2020 at 8:33 e m

   Åhh, smart! Jag kanske måste våga mig på att testa! Har kvar av tyget och någon sorts kil kan eventuellt gå att få dit. Tack för tipset!

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.