Det har blivit dags att ta tag i den där stickningen om det ska bli någon ulltröja i år. Jag ska alltså ta steget från att sticka disktrasor och enkla filtar till att lära mig läsa mönster och sedan sticka efter mönstret också. Att sticka disktrasor har visserligen varit en rätt så bra start för att få kläm på olika tekniker har jag insett men det är dags att gå vidare nu.

sticka

Jag har besökt biblioteket och skaffat mig böcker som jag tänker ska vara till hjälp. Funderar på om jag ska börja med att sticka en enkel tröja i barnstorlek, nackdelen är att barnet i den här familjen växer så det knakar så tröjan är väl för liten för henne när den väl är färdig?

stickad filt

Jag vill ju inget hellre än att leta reda på ett mönster, välja garn och sätta igång med att sticka den där tröjan. Men jag försöker att lägga band på mig för att inte kasta mig in i något jag inte är redo för. Så har du några tips eller erfarenheter att dela med dig av till en nybörjarstickare som vill lämna den där nybörjarfasen?

Spara

2 Comments

 1. Christina 8 januari, 2017 at 5:04 e m

  Våga och testa! Kan inte barnet i familjen ha dina kreationer kanske någon annan kan. 🙂 Att läsa mönster är inte alls speciellt svårt och du kommer nog lära dig riktigt snabbt. Så roligt att du vill lära dig mer om stickning, själv sitter jag och funderar över vilken sorts tröja jag skall sticka som nästa.

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 8 januari, 2017 at 5:54 e m

   Åhh, tack för peppen! Ja det är säkert inte så svårt när man väl kommit in i det där med att läsa mönster, men just nu känns det som rena grekiskan! 🙂

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.