Här kommer några bilder på ett lite tidskrävande pyssel som jag har pysslat med under en tid. Jag har nämligen fått dille på att väva med pärlor. Först ut är ett gäng ”fodral” till burkar och vaser där jag testat mig fram till några olika mönster.

Pilligt och tidskrävande som sagt men också en aning beroende framkallande. Kan eventuellt hända att jag råkade använda upp alla pärlorna för dottern (igen) och blev tvungen att köpa fler.

väva pärlor

Jag har använt mig av fiskelina och en synål när jag har vävt ihop dessa. Det tar ett tag innan man kommer på vilken ordning man ska sätta pärlorna för att få till mönster men när man väl knäcker koden går det som smort!

Till pennburkarna har jag använt mig av en konservburk som ”grund” och vävt tills dess att pärlorna täcker hela burken. Det antal pärlor man sätter på första varvet motsvarar höjden på arbetet. Eftersom att fiskelinan är något elastisk så går arbetet ganska lätt att trä på konservburken, eller vad en nu väljer att ha under, när man fäst ihop kanterna. Härifrån (←länk) har jag fått inspirationen och där finns också länkar till beskrivning hur man går tillväga.

Under dessa sticklingsvaser har jag satt vanliga drickesglas som inte längre används. Och som vanligt när jag får dille på saker så har jag så klart fler idéer på lut. Jag lär återkomma i ämnet väva med pärlor med andra ord!

Spara

Spara

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.