Då och då knyter jag fortfarande makramé. Ja, jag har några pågående projekt där med… Men ett av dem har jag faktiskt lyckats avsluta. Nämligen den här ampeln med lila träpärlor.

ampel pärlor

Det rosa snöret jag har knutit ampeln med kommer från arvet av mormor (det gör de lila träpärlorna med). Det känns nästan som någon sorts papperssnöre och jag har ingen aning om vad det egentligen ska användas till. Man kan nästan dra av snöret med bara händerna utan att ta i vidare mycket men när man knyter ihop flera trådar blir det ändå ganska starkt. Så pass starkt att en kopp med elefantöron kan hänga där i i alla fall!

Ampel Pärlor

Jag tycker om detaljen med pärlorna, har försökt mig på det flera gånger förr när jag knutit amplar men det är svårt att hitta rätt pärlor som både passar garnet och sedan själva ampel också tycker jag.

Man kan borra i träkulor för att få hålen större och lättare att trä tråden igenom men det är inte alltid så lätt när kulorna/pärlorna är mindre. Här löste jag det genom att trä pärlorna på en av de två trådarna som löper bredvid varandra. Snyggast hade väl så klart varit att trä pärlorna på båda trådarna.

Ampel

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.