I min längtan efter att lära mig näverslöjd så har jag testat ett nytt material efter att ha flätat med toarullar. Den här gången blev det fuskläder som blivit över efter att jag gjort nytt överdrag till kökssoffan en gång i tiden.

Men eftersom att lädret varken är lika hårt eller formar sig lika bra som näver så fick jag använda limpistolen för att få krukan att bli stabil. Och det krävdes en gnutta tålamod också.

Fusklädret var väl kanske inte helt optimalt, jag stör mig på de gråa kanterna och att materialet baksida syns på vissa ställen när man flätar tillbaka på insidan för att få sidorna stabila. Så här i efterhand funderar jag på om det kanske hade blivit bättre och stabilare om jag hade limmat ihop två remsor med baksidorna mot varandra innan jag började fläta?!

Nåväl, jag är ändå rätt så nöjd med resultatet. En perfekt kruka till (utblommade) pärlhyacinter fick jag ihop och när det inte huserar växter i krukan så funkar den säkert till annat också! 🙂

Jag känner mig redo att testa fläta andra former och prova mig fram med andra material. Fortsättning följer helt enkelt…

2 Comments

  1. Anki 9 april, 2017 at 6:33 e m

    Blev snyggt ju! 🙂

    Reply
  2. NastiSamoyed 10 april, 2017 at 3:10 e m

    Det blev snyggt! Väldigt maskulin kruka! I like it! 😀

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.