I höstas testade jag att tälja i trä och fastnade för det rejält. När vi vintrade stugan tog jag med mig lite material hem och det har legat orört nästan hela vintern. Men så en dag fick jag lust att tälja igen och plockade fram kniven och några påbörjade alster.

Tälja sked

Och när jag väl hade börjat tälja hade jag väldigt svårt att sluta. Jag täljde tills dess att tummen inte längre pallade, då gick jag istället över till att slipa med sandpapper.

Tälja sked

Jag la en kökshandduk på köksbordet där jag satt en hel lördag. Perfekt att samla alla träflisor på och dammet från slipningen hamnade inte överallt. Sen var det supersmidigt att kunna vika ihop handduken och flytta undan sakerna när det var dags för måltider. Sa jag att jag satt en hel lördag? 🙂

Tälja sked

Skeden ska få sig en omgång olja och sedan kanske den kommer till användning någon gång. Eller så blir den liggande i ett skåp…

Tälja svamp

Några som inte kommer att hamna i ett skåp är den lilla samlingen med svampar som också blev till. De hamnade på fönsterbrädan i köket till att börja med men kommer förmodligen att flyttas runt som med så mycket annat här hemma.

Tälja svamp

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.