Ändå sedan sjuårsåldern ungefär har illustratören och serietecknaren Lena Furberg varit en ”idol” för mig. Minns hur mycket jag älskade hennes bilder och serier i tidningen Min Häst när jag var yngre. När jag, innan förra julen, såg att hon släppt en målarbok med lösa blad av sina teckningar att färglägga köpte jag en till dottern i julklapp.

Ungefär sedan dess har jag avundsjukt tittat på när dottern har färglagt de vackra bilderna. När det släpptes en ny målarbok i höst passade jag på att köpa ett exemplar till mig själv samtidigt som jag köpte en i julklapp till dottern den här julen igen.

julkappar

Nu har jag något att pyssla med som inte kräver så mycket tankeverksamhet, förutom att fatta beslut om vilja färger jag ska använda och var. Riktigt avkopplande och också roligt såklart.

måla magiska hästar

Som en bieffekt av det avkopplande målandet så hoppas jag att de här målarbilderna gör att jag utvecklar någon typ av färgkänsla och kanske lär mig lite mer om hur färger beter sig. Jag har aldrig haft känslan för färger och man kan ju alltid hoppas tänker jag! 😉

måla magiska hästar

Jag har spenderat några timmar med pennan i handen och hittills har jag hunnit med att färglägga en teckning med akvarellpennor och en annan med tusch. Och precis som när en var yngre och målade i målarböcker så har jag sparat de bilder jag tycker är finast till att färglägga lite senare.

Här hittar ni Lena Furberg på instagram och under hashtaggen #målamagiskahästar kan man hitta bilder som andra har färglagt.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.