Jag hade en vision om att knyta en lampskärm av makramé. Såg framför mig en hel del knytande och många timmars jobb, vilket det blev innan jag till slut knöt den sista knuten. Däremot så såg jag framför mig ett annat resultat än vad det blev. Men så kan det också bli ibland.

lampskärm makramé

Den här lampskärmen blev klar innan jul men jag har inte hunnit fota den. Eller så är det så att jag har lite svårt att förlika mig med att resultatet inte blev som jag tänkt mig. Nåväl, nu är den i alla fall fotad.

lampskärm

Jag skulle behöva hitta en glödlampa som ger ett annat sken för den enda jag hade hemma var alldeles för stark.

lampa makrame

Stommen är en återbrukad lampskärm som jag klätt av. Jag har använt mig av ett ganska mjukt och tunt bomullsgarn när jag knutit. Ungefär samma som jag använder till de små ljuslyktorna.

lampa

Tänker att jag ska hålla utkik efter en lampfot, på loppis, som gör skärmen mer rättvisa. Och om jag någon gång får för mig att göra en lampskärm i makramé igen så ska jag försöka använda fler trådar och få mönstret lite rakare!

6 Comments

 1. Anki 10 januari, 2018 at 7:33 e m

  Vet inte hur du tänkte att den skulle bli innan, men snygg blev den iaf tycker jag! Känns som det vore klurigt att lyckas med en sån där form som det är på en lampskärm, men det har ju du fixat galant 🙂

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 13 januari, 2018 at 6:56 f m

   Tack Anki!
   Jag hade nog hoppats på att den inte skulle bli så gles nedtill. Men å andra sidan så borde jag ju ha förstått att det skulle bli så! 🙂

   Reply
 2. idegumman 6 februari, 2018 at 8:37 e m

  Hej! Va roligt att jag hittade hit till din makramélampskärm! Tyckte den såg på nåt sätt bekant ut, kanske för att jag gjort nåt liknande i liknande färg, men på helt annan stomme. Och visst är det svårt att förutse hur resultatet blir, men det är kanske lite av charmen också. Jättefint tycker jag i alla fall det är med ljuset som silar igenom knutarna… Jag gillar!!! (Om man söker på ”makramé” på min blogg (den 2 april 2011 tror jag visst det var) så hittar man en bild.) Jag testade sätta i lite träpärlor som jag råkade ha. Det är bara det att man så gärna skulle göra en till genast med lite annat mönster, när man väl tänkt igenom det, men då det tar så länge… :). Kul att se din fina lampa!

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 7 februari, 2018 at 6:33 e m

   Hej! Vad kul att du hittade hit! Ska genast kika in hos dig med! 🙂

   Reply
 3. Helena 4 april, 2020 at 2:02 e m

  Hej! Hur gör man? Var börjar man? Jag har hittills bara knutit ganska enkla amplar och då har jag följt anvisningar jag hittat..

  Reply
  1. Diagnos:Kreativ 5 april, 2020 at 7:47 f m

   Hej! Jag skulle råda dig att börja prova knyta typ väggbonader för att testa olika typer av knutar. Olika knutar ger olika mönster. Jag har tyvärr ingen beskrivning över hur jag har gjort den här annat än att det är nästan som att knyta en väggbonad fast man knyter runt istället för ”rakt”. Kan tipsa om den här boken för att komma igång: https://www.bokus.com/bok/9789177832485/makrame-kreativt-knytande-till-hemmet/
   /Sandra

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.