Ett av målen för det här året är att minska mitt lager av garn, jag behöver använda upp det jag har så att jag får köpa nytt någon gång!

Så, på stickorna just nu har jag restgarner från ett favoritgarn jag tidigare virkat bland annat mössor och barnfiltar av. Tussah Silk, ett lagom tjockt och mjukt garn.

Det varierar en del hur mycket garn som finns kvar av varje färg så jag bestämde mig för att sticka rutor som jag sedan kan sy ihop till förhoppningsvis en filt.

sticka med restgarner

Jag stickar mosstickning och varje ruta kommer att ha minst två färger inser jag. Lite enformigt blir det att sticka fram och tillbaka på bara 40 maskor men varje gång jag gjort en ruta färdigt så är det ändå lite kul att börja på en ny. Stickningen är lite jobbig för mig som är mer van att virka, det går så mycket fortare att ”få resultat” i virkningen. Men fördelen är att garnet räcker längre när man stickar!

Sticka i restgarn

Planen är att alla restgarner av det här garnet ska vara uppstickade innan april, vi får väl se om jag når det målet. Det har ju en tendens att gå ganska långsamt i slutet för mig i alla fall! Och risken finns att jag påbörjar något annat mitt i allt och lägger den här stickningen åt sidan, som så många gånger förut. Ska försöka bita ihop den här gången!

Sticka filt

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.