Strax efter jag gjort den här lilla String Art tavlan så var det dags igen. Den här gången blev det en lite större tavla och jag tänkte försöka beskriva hur jag gjort i fall att du blir sugen på att testa. Längst ned i inlägget finns en bild att skriva ut om du vill göra en likadan.

String Art

Plankorna är ett återbruk. Det är en trätrall av impregnerat virke som jag monterat isär, kapat i lagom längder och  fäst ihop med beslag på baksidan. Jag har sedan behandlat plankorna med en färgad träolja för inomhusbruk.

Efter att ha skissat upp mitt &-tecken på ett papper placerade jag det på plankorna. Och började spika!

String Art

På pappret har jag markerat ungefär var spikarna ska hamna men det är inte alltid så lätt att få dem exakt på prickarna. Det gick åt en hel del spik, räknade inte men över 120 i alla fall för jag blev tvungen att öppna en låda till!

String Art

Efter att alla spikar sitter på plats är det dags att plocka bort pappret. Det kan bli lite småpilligt eftersom att man spikat fast det. Jag använder en liten tång och försöker först försiktigt lyfta hela pappret innan jag river bort det. Det blir kvar små pappersrester men de försöker jag plocka bort med tången. Sneda spikar rätar jag försiktigt upp med samma tång.

string art

Sen är det dags att börja snurra tråd. Jag har använt mig av ett broderigarn jag hittat i arvegodset från mormor. Det passar lagom till den storlek på spik jag använder.

String Art

För att få ytterkanterna lite mer framstående är jag noga med att vira tråden längs utsidan på alla spikar. Resten är mer ”sicksack” på känn.

String Art

När jag är nöjd med hur trådarna täcker så avslutar jag med att knyta fast tråden och klippa av. Är du sugen på att testa String Art själv? Jag har gjort en mall i pdf som du kan ladda ned här och skriva ut för att använda.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.