Jag har gjort en sån här tidskriftssamlare tidigare men nu när jag äntligen ska få ordning och reda i pysselrummet så behövdes det fler. Lägligt nog fanns det en nästan tom cornflakes kartong att tillgå. Kan också hända att jag sparat den en tid för att kunna användas till pyssel 😉

DIY Tidskriftssamlare

Du behöver:

  • En kartong av stående modell
  • Sax
  • Tapetrester eller presentpapper
  • Lim (jag har använt eget tapetklister)
  • Skoltavelfärg

Gör så här:

Klipp kartongen i den form du vill ha, jag sneddade kanten för att lättare komma åt innehållet i tidskriftssamlaren sen.

DIY Tidskriftssamlare

Klipp till tapeten eller presentpappret i kartongens storlek, ta till lite extra för att kunna överlappa kanterna. Limma sedan fast.

DIY tidskrftsamlare

Jag använder klädnypor för att få tapeten att fästa längs kanterna. Låter dem sitta kvar tills dess att klistret har torkat. Under tiden tapetklistret torkar målade jag bakstycket med svart skoltavelfärg. Perfekt att kunna skriva tidskriftssamlarens innehåll och sedan sudda ut det när innehållet byts ut, om man nu hittar sina skoltavelkritor någonstans…

Diy Tidskriftssamlare

Blev tvungen att vika upp tapeten längst ned på baksidan för att få den att fästa ordentligt. Målade över tapetbiten och när allt har torkat syns det inte så tydligt.

Tidskriftssamlare

I just den här tidskriftssamlaren hamnade Mormors gamla handarbetstidningar och mönster.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.