Jag har stora problem med vad jag ska sätta för rubrik till det här inlägget. Vad är det svenska ordet för ”upcycling” egentligen? Känns konstigt att skriva ”uppiffning” av brickbord men det är väl kanske precis det jag har gjort, piffat upp ett redan DIY’at brickbord.

Vid tömningen av mormors hus plockade jag med mig ett nätt litet brickbord med benstativ. Det är någon (förmodligen mormor) före mig som har sett den emaljerade brickans möjligheter och tillverkat ett benstativ att limma fast brickan på.

diy brickbord

Himla fiffigt och visst var brickan snyggt målad, men inte riktigt i min stil. Så för att brickbordet skulle komma till användning hemma hos oss letade jag fram en sprayburk och satte igång.

hemmagjort brickbord

Ville försöka dölja limmet som runnit på brickans undersida när benstativet limmats fast så jag sprayade även undersidan och den del av benstativet som limmats. Glömde såklart att täcka asfalten innan jag sprayade (sorry älskling) så nu har vi en stor vit cirkel på asfalten på infarten… ops.

spraymåla brickbord

Valde att behålla benen kopparfärgade. Brickan spraymålades med en matt sprayfärg i några omgångar tills dess att färgen täckte ordentligt. Tyvärr räckte inte sprayfärgen helt så jag fick komplettera med resterna ur en gammal sprayburk, det syns som tur var inte på det färdiga resultatet. Men jag lärde mig att det inte är värt att köpa billig sprayfärg som inte täcker…

Resultatet blev i alla fall alldeles perfekt och mitt nya brickbord fick ta platsen som sängbord åtminstone till att börja med.

Sängbord

Spara

5 Comments

 1. Alicia 29 maj, 2016 at 5:41 e m

  Otroligt snygg och användbar möbel, och vad kul att ta tillvara på någon annans DIY-projekt! Väldigt fin känsla 🙂 Känner också igen mig i det där inte-helt-genomtänkta-skaparflowet då en lätt råkar spraya lite på både sig själv och sin omgivning Hoppas ni får rent asfalten – annars får du måla en kompassros där! 😉

  Reply
  1. Sandra 30 maj, 2016 at 9:29 f m

   Tack Alicia! Ja, det är ju det här med skaparflowet, inte har man tid att tänka på att man borde täcka asfalten då! Jag hoppas också att det går bort från asfalten, och det lär det väl göra tids nog! 🙂

   Reply
 2. Mikaela 4 juni, 2016 at 8:43 e m

  Haha jag har också råkat spraya på saker som jag inte alls hade planer på att färga egentligen, hehehehe. Men vad fint det blev, kul idé och extra fint att det är återbruk på ett återbruk 😀

  Reply
  1. Sandra 5 juni, 2016 at 11:06 f m

   Tack Mikaela! Ja, det där med att spraya på rätt saker är ju inte alltid så lätt! 🙂

   Reply
 3. Wilda 26 juni, 2016 at 11:06 f m

  Spraymålning är en så jäkla smart grej alltså! Som nytt utan större ansträngning! Känner igen det där med att glömma att skydda underlaget, hehe. Tyvärr innebär det en del färg på mitt skrivbord men det kallar jag kreativitet 😉 Det blev ju väldigt fint med den vita brickan och att ha kvar guldtonen på benen.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.