Jag är som sagt inne i en liten period där jag fått dille på att återbruka jeans. Den här gången flätade jag ihop ett grytunderlägg av remsor som jag klippt. Häng med nedan så ska jag visa hur jag gjort.

grytunderlägg

Jag började med att klippa fjorton ungefär lika långa remsor av tyget. Ungefär 2 cm breda. Men eftersom att jag inte ville att den klippta kanten skulle synas så fuskade jag och limmade in kanterna på jeansbitens sida.

grytunderlägg diy

Sedan flätade jag ihop. Över, under, över, under…

diy grytunderlägg

Klippte ut en undersida som jag sedan sytt fast tillsammans med ett kantband. Lite småpilligt, speciellt när man som jag inte alls kommer överens med symaskinen (ännu).

grytunderlagg

Lösningen var att nåla ordentligt och sedan slutade allt med att jag fick sy fast två av kanterna för hand… Den gamla symaskinen och jag går inte riktigt ihop. Tror dessutom att det blev lite för tjockt när man syr genom för många lager av jeans. Nåja, vi börjar närma oss något som kan kallas ett samarbete, symaskinen och jag.

grytunderlägg

grytunderlägg

Jag fick till slut ett grytunderlägg att ställa varma kastruller på. Nästa gång jag ska göra ett grytunderlägg tror jag att jag väljer att göra på något annat sätt, det här var rätt så tidskrävande, speciellt när man ska envisas med att limma in kanterna på remsorna också…

grytunderlägg

Spara

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.