Kommer ni ihåg den här lampan som jag visade innan sommaren? Den som inte blev färdig under sommarpausen men nu äntligen har blivit klar. Eller klar och klar. Den har fått lite färg och ett nytt utseende på skärmen. Sen om jag behåller den så här för alltid, det är inte riktigt säkert.

Stickad lampskärm

Jag började med att måla ett varv med vit färg på lampfoten för att fräscha upp. Färgen som var innan var inte riktigt heltäckande och hade börjat gulna lite. Så här såg lampskärmen ut innan ↓

Lampa Före

Första tanken var att göra en annan lampskärm till den här lampfoten men sen kom jag på att jag ville testa återbruka en stickad tröja istället och då passade lampskärmen som följde med foten alldeles utmärkt.

Jag började med att mäta ungefär hur stor del av tröjan jag skulle behöva. Det visade sig att bredden på tröjan var perfekt till omkretsen på lampskärmen (Tack älskling för att du krympte min allra skönaste tröja i tvätten!). Klippte av tröjan där jag tyckte att längden var lämplig och sedan drog jag bara över tröjan på den gamla lampskärmen.

Stickad lampskärm

Gjorde dock ett litet misstag när jag ivrigt limmade fast tröjan nedtill i lampskärmen. Skulle ha använd nål och tråd istället. Men det kom jag inte på förrän jag skulle fästa tröjan upptill! Såklart.

Med nål och tråd sydde jag in ett resårband upptill. Hade kunnat använda symaskinen, om jag inte redan hade limmat fast tröjan i skärmen nedtill… Drog åt resårbandet ganska hårt för att inte tröjan skulle kunna hasa ned. Och sen var min nya lampskärm redo att möta världen. Eller i alla fall ett mörkt hörn i vår hall!

Stickad lampskärm

Svårt att få en rättvis bild av lampan med kameran tyvärr. Men jag är i alla fall nöjd för stunden. Kanske blir det en ny lampskärm så småningom, jag har nämligen lite material i gömmorna men det får bli i framtiden i så fall!

Stickad lampskärm

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.