En sorts högtalare av något slag som låg i garaget i väntan på att åka till soptippen kom att bli offer för min kreativitet. Jag har förmodligen scrollat förbi något liknande på pinterest tidigare och därav blev jag inspirerad att testa återbruka den skrotade högtalaren.

högtalare

Med diverse verktyg tog jag bort innehållet i högtalaren och klippte alla sladdar.

återbruka högtalare

Materialet på de kvarvarande delarna var någon typ av laminat så jag slipade ytan lätt med ett sandpapper innan jag gick lös med färg och pensel. Vis av tidigare erfarenheter så målade jag flera varv och var noga med att låta färgen torka mellan varven.

återbruka högtalare

Passade på att måla fyra träkulor i samma färg, tänkta att användas som fötter.

Måla träkulor

När färgen torkat skruvade jag fast träkulorna i varsitt hörn av den nu föredetta högtalaren. Och vips hade jag fått mig en kruka till valfri krukväxt. Elefantörat fick agera fotomodell, jag har nämligen inte bestämt mig riktigt för vart jag ska placera den nya krukan. Vi får väl se vilken krukväxt som får flytta in när jag väl hittat rätt plats att placera den på.

återbruka högtalare

återbruka högtalare

Valde att behålla någon typ av plaströr/hål. Tänkte att det kanske skulle kunna vara fint att låta en slingerväxt bo där i och liksom ”krypa ut genom hålet”. Om inte annat så tycke jag att det var en rolig detalj att man liksom ser att inte är en helt vanlig kruka! 😉 Kunde dock ha varit lite mer noggrann när jag målade ramen runt hålet ser jag nu…

Återbruka högtalare

Det här med att återbruka allt möjlig och omöjligt och ge det ett nytt liv i annan form tycker jag är riktigt roligt. Under kategorin Återbruk kan du se fler av mina återbruk.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.