I tv-rummet bredvid fåtöljen står min korg med pågående handarbeten. Just nu ligger där i en påbörjad virkning där tanken är att resultatet ska bli en filt, modell barnstorlek. Jag virkar i ett garn som jag köpte för över ett halvår sedan och har glömt bort vad jag egentligen tänkte använda det till.

Jag fick en idé om att jag skulle virka filt i det här mönstret för ett par veckor sedan och satte igång. Efter att ha använt ett nystan av det gröna garnet så insåg jag att jag inte skulle ha tillräckligt mycket garn för en hel filt i bara den färgen. Det här är så typiskt mig, att på börja ett projekt utan att kolla om jag har tillräckligt med garn.

virka filt

Som tur var hade jag ju en massa blåa nystan också så jag löste det genom att jag tänkte varva med blått och grönt. Men efter att ha virkat ett nystan med blått garn så är jag inte så säker på att det här var en bra lösning (också typiskt mig att bara sticka huvudet i sanden och fortsätta). Nu funderar jag helt enkelt på om jag ska riva upp det blå och köra ett vitt parti istället (med gröna ränder)?

filt virka

Med tanke på att det är en hel del timmar som ligger bakom så är jag inte så jättesugen på att riva upp men å andra sidan så är risken stor att jag inte blir nöjd med slutresultatet. Jag är inte säker på att garnet skulle räcka att varva enbart grönt och vitt men det kanske är värt ett försök…?

Fortsättning lär följa…

Spara

Spara

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.