I fåtöljen framför tv’n om kvällarna så virkar jag just nu en filt i ull. Tanken är att den ska bli större än en barnfilt och förhoppningen är att garnet ska räcka till så att filten blir värmande för en vuxen människa.

virka filt

Jag virkar halvstolpar i mormorsränder men för att slippa en massa klippande och fästande av trådar så virkar jag ett färgparti av varje nystan. Att virka halvstolpar i upprepande grupper är lagom tankekrävande för att jag fortfarande ska kunna lägga störst fokus på det som pågår på tv’n. Perfekt framför de många kommande helgerna med vinterstudion tänker jag och hoppas att filten är färdig någon gång efter nyår.

virka filt

Garnet jag använder är Eco-ull från Marks & Kattens, jag har köpt på mig ett ganska stort lager av dessa färger så enligt mina beräkningar ska filten kunna bli hyfsat stor i alla fall. Beroende på hur lång filten blir så tänker jag att jag förmodligen måste virka en kant också för att få bredden att matcha längden. Hur jag ska virka den kanten har jag inte funderat på än men jag lovar att återkomma när filten är färdig!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.