Sen en tid tillbaka virkar jag då och då en mormorsruta eller två. Ett litet evighetsprojekt som tar tid och som jag låter ta tid. Framförallt så är det alla färgbyten som är tidskrävande och jag svär ibland över att jag inte valde att virka enfärgade rutor. För att jag inte ska bli alltför uttråkad så låter jag det här evighetsprojektet ta tid och virkar lite då och då, som avbrott från något annat handarbete.

virka mormorsrutor

Jag använder rester av ett garn som jag bland annat virkat disktrasor med, ett ekologiskt bomullsgarn. Tänkte försöka virka upp allt garn som är kvar innan jag slutligen sätter en svart kant runt alla rutor och runt hela filten, garnet får alltså styra storleken på filten den här gången.

virka mormorsrutor

Gruvar för att montera alla mormorsrutor och framför allt att fästa alla trådar. Men jag ser framemot att hålla det färdiga resultatet i min hand. Och det ska bli spännande att se hur stor filten kommer att bli. Frågan är om den hinner bli färdig innan hösten?

mormorsrutor virka

Spara

1 Comment

  1. Frida 1 september, 2022 at 1:28 e m

    Hej, jag skulle vilja prova att göra det och tycker att dina ser väldigt fina ut och har en bra storlek. Vad har du använt för garntjocklek och mönster? 😊

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.