När jag öppnade en låda med garn i arvegodset från mormor så hittade jag den här. En ruta virkad i bomullsgarn tillsammans med en härlig blandning av garnnystan. I de flesta andra lådor från mormor när jag hittat påbörjade handarbeten har det funnits med någon typ av beskrivning eller mönster till arbetet. Ofta i form av en utriven sida från en tidning eller ett papper med en kopierad text. Men i den här lådan var det ingen beskrivning.

virkad ruta

Jag undrar vad som var mormors plan med rutan? En duk möjligen? Hursomhelst så blev jag sugen på att virka en filt av dessa rutor. Jag har inte lagt ned något större arbete i att försöka hitta ett mönster till rutan, kanske någon av er vet vad rutan kan heta?

virka ruta

Tänker mig en filt i vitt och orange, nystanen som skymtar i den övre delen av bilderna. Och jag tror att jag borde kunna tolka hur rutan är virkad och komma fram till mönstret själv. Att virka rutan ligger på min vill-göra-lista och så fort jag får tummen ur så ska jag sätta mig ned och göra ett försök. Fortsättning följer med andra ord!

virka ruta

Spara

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.