Jag har sedan i slutet av februari haft ett ”hemligt” virkprojekt som jag hintat om lite och . Det går sakta framåt och idag tänkte jag berätta lite mer samt göra det där projektet lite mindre hemligt. För så himla hemligt är det ju faktiskt inte.

virka mantel

Jag har nu kommit en bit på vägen, även om det inte direkt går fort framåt. Det som en gång var en skiss börjar äntligen likna något som jag valt att kalla mantel. Ursprungsskissen som du ser på bilden nedan justerats lite eftersom arbetet fortskrider och jag hoppas att slutresultatet blir ungefär som jag tänker mig.

virka mantel skiss

Under arbetets gång antecknar jag noga, i min anteckningsbok för virkning, hur jag virkar. Det gör jag för att kunna virka samma sak igen och förhoppningsvis kunna släppa ett mönster på manteln lagom till hösten kommer.

virka mantel

Redan nu har jag insett att jag kommer att behöva göra en del justeringar för att få ett så bra mönster som möjligt. Och jag har också bestämt mig för att virka nästa mantel i ett grövre garn. Det kan alltså hända att jag behöver virka fler än en mantel till innan mönstret blir tillräckligt bra.

virka mantel

Det går som sagt var inte så fort med just den här virkningen, det blir lätt så när man har annat som kommer emellan (läs: annat man vill hinna virka också). Men ett varv eller två lite då och då om kvällarna hinner jag med och snart kanske jag kan sitta utomhus i solen med en virkning i handen om kvällarna.

Det lär alltså bli en fortsättning i Projekt:Mantel här på bloggen framöver.

Spara

Spara

1 Comment

  1. Anki 7 maj, 2017 at 6:53 e m

    Spännande! Ser riktigt fin ut och färgerna går verkligen ihop bra. Blir kul att se hur det blir tillslut sen!

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.