I månadssammanfattningen för mars hintade jag om att jag köpt en ny teknikpryl som eventuellt skulle kunna klassas som pysselsak, och därmed vara ett fusk i min utmaning om att inte köpa pyssel under 2018. Jag har bestämt mig för att det inte är en pysselsak utan mer ett arbetsredskap.

ritplatta

Nu har jag visserligen inte hunnit med att använda ritplattan jättemycket men oj vilken fröjd det är att arbeta med den istället för med musen när man redigerar bilder.

Det var ett litet spontanköp och jag tittade inte runt på så många ritplattor innan jag bestämde mig för modell. Den här ritplattan är en Wacom Intunos Pro Paper Edition, hittills känner jag mig nöjd med modellen! Förutom att använda den som ”pekdon” så kan jag rita på vanligt papper med en speciell penna och sedan skicka det jag ritat direkt till datorn. Och det är faktiskt den funktionen jag har använt mig av mest hittills. Att sitta vid köksbordet om kvällarna och klottra, skicka bilderna till datorn och sedan redigera och färglägga bilderna i bildredigeringsprogrammet.

ritplatta

Jag ser framemot att lära mig mer om ritplattans funktioner och möjligheter. Tänker att den kommer att få hänga med mig i många år framöver och jag ser mig själv sitta i en fåtölj och klottra med pennan på plattan och sedan i en knapptryckning så har jag allt sparat i datorn. 🙂

Kaktusen på bilden ovan blev så här ↓ efter en omgång med färger i bildredigeringsprogrammet. När jag får mer tid i mitt liv (när nu det ska ske) så vill jag rita detaljrika bilder och sedan skapa massa effekter i datorn… Den här blev en snabb en för att testa färgläggningen.

ritplatta

Använder du ritplatta? Tips på inspirerande youtubeklipp eller annat mottages tacksamt! 🙂

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.