För en tid sedan publicerade jag den första delen i min lilla inläggsserie om virkning, du finner inlägget här. Idag kommer del två och jag tänkte fördjupa mig i var jag finner inspiration.

virka

Pinterest

Jag vet att jag tjatar om Pinterest som den outömliga inspirationskällan. När det kommer till att hitta virkinspiration är det så klart inget undantag. Om jag är ute efter allmän inspiration inom virkningen så skriver jag crochet (det engelska ordet för virkning) i sökrutan, sedan scrollar jag tills jag hittar något intressant och klickar mig vidare genom den bilden och dess relaterade pins som oftast dyker upp under den intressanta bilden.

När jag hittar något jag vill testa virka sparar jag bilden på min anslagstavla Virkning ~ Inspiration.

virka inspiration

När jag är ute efter mer specifik inspiration så är det enkelt på pinterest att smalna av sökandet genom att lägga till fler ord i sökrutan.

Instagram

Instagram är så klart också en stor inspirationskälla inom virkningen. Här finns många renodlade virkkonton att följa och börjar man söka på hashtags så är risken att man fastnar med scrollfingret på skärmen i en evighet.

Tre tips på virkkonton att följa om man inte redan följer: @annavirkpanna, @homemadebyphadebrant & @myrosevalley.

Många utländska virkare använder också svenska hashtags för att visa upp sina alster, därför finns det nästan ingen anledning att söka på utländska ord på instagram. Testa att söka på taggar som #virka, #crochet & #virkat.

virka

Facebook

Facebookgrupper tycker jag är en himla fiffig grej om man har något specialområde man vill fördjupa sig i. För mig kan det bli en aningen för mycket ibland därför stänger jag av aviseringarna från de flesta grupper jag är med i men sparar dem som favoriter så att jag kan gå in i dem när jag behöver inspiration eller vill fördriva lite tid (när nu det skulle vara?!)!

Virka Mera är ett exempel på en facebookgrupp där virkare i alla kategorier visar sina alster och tipsar varandra. Om man skriver virka i sökfältet på facebook så kommer det upp andra förslag på grupper man kan testa gå med i.

Visste du att man kan använda #hashtags på facebook också? Prova skriva #virka i sökfältet på facebook så får du upp inlägg som andra taggat.

virkinspiration

Det finns förstås fler inspirationskällor än Pinterest, Instagram & Facebook. Men jag avrundar här för den här gången och återkommer med de andra en annan gång. Nu är jag nyfiken på var du finner din inspiration, ös på med tips i kommentarsfältet!

Spara

Spara

Spara

Spara

1 Comment

  1. Anki 5 juni, 2017 at 2:13 e m

    Jag hittar inspiration på samma ställen som du! Jag hänger jättemycket på Pinterest och Instagram, lite mindre på fb då jag inte gillar fb så jättemycket. Men har ändå sett några grupper där som är roliga att titta i ibland. Men älskar att ligga och skrolla i pinterest eller instagram verkligen!

    Sen hittar jag också via vissa bloggar och även via ravelry 🙂

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.