Nu när julhelgen är passerad och alla klapparna är öppnade så kan jag visa vad jag pysslat med sista veckorna innan jul (förutom julpysslet). Jag började nåltova ett grytunderlägg som först var tänkt till mig själv. Det har blivit en hel del grytunderlägg under åren men de används flitigt och alla har inte överlevt. Men i alla fall, det nåltovade grytunderlägget som egentligen skulle stanna här hemma råkade bli till en julklapp istället.

Nåltovat grytunderlägg

Efter timmar av tovning så satte jag fast ett litet hänge i läder på kanten för att underlägget ska gå att hänga. Jag hoppas att mottagaren av julklappen får användning av sitt underlägg. Själv tänker jag ge mig på att tova ett till, till mig själv den här gången. Jag ska bara avsluta ett par andra projekt först! 🙂

Nåltova i ull

Jag tovade det här underlägget utan att göra någon mall. Istället klippte jag skumgummiunderlägget (som jag tovar på) i en rund form och försökte få tovningen så jämn som möjligt. När den mörkgrå botten var tillräckligt tovad nålade jag dit de små runda prickarna. Och självklart så blev det inte så där runt och perfekt som jag hade föreställt mig men det blev bra ändå!

Nåltova

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.