Jag har tidigare gjort ett försök att få till en ljuslykta av näver men misslyckats totalt. Så fick jag för en tid sedan en idé på hur jag kanske skulle kunna lyckas med den där näverlyktan. Och nu har jag äntligen gjort ett försök (eller två).

Ljuslykta i näver

Jag började med att göra ett test och insåg rätt så fort att jag skulle bli tvungen att göra om och göra rätt. Addera en gnutta mer tålamod och vara mer noggrann. Två av de egenskaper jag gärna lägger åt sidan när jag skapar! 😀

Ljuslykta av näver

Näver, lite klister, en sax och mormors gamla håltång tillsammans med en återbrukad glasburk är allt som behövs.

Ja, det där tålamodet, en mätsticka av valfritt slag och en penna kan också vara bra att ha tillgänglig!

Näverbit
Näverlykta

På det första försöket gick jag mest på känsla och gjorde hål med håltången eftersom. Men jag insåg snart att jag skulle behöva rita ut ett mönster och mäta mer noggrant för att få till lyktan som jag ville ha den. Så mätstickan åkte fram.

<– Första försöket = hål på måfå.

Näver
Håltånt

Genom att rita ett sorts mönster och sedan göra hålen utefter det så blev lyktan en gnutta bättre på andra försöket. Är fortfarande inte helt nöjd med mönstret som blev och tänker att jag kanske måste göra ett tredje försök för att få till exakt den ljuslykta som jag sett framför mig. Men det får bli ett senare projekt!

Näverlykta

Den lilla näverlyktan har fått ta plats i hörnskåpet i köket tillsammans med ett par makramélyktor. Ljuslyktor kan man väl aldrig få för många av va?

Ljuslyktor

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.