Jag drömmer om att sticka mig en alldeles egen tröja, eller kofta. Gärna ett par vantar eller sockar också men kan gott nöja mig med en mössa just nu känns det som. Lånar böcker för nybörjarstickare från biblioteket och försöker lära mig olika tekniker. På farmors gamla stickor stickar jag av det ekologiska bomullsgarnet små trasor. Funderar på när jag ska våga ta steget och sticka något litet mer avancerat?

nybörjarstickare bok

 

I boken finns tydliga förklaringar om de olika teknikerna men ändå fastnar jag lite och sneglar istället på de stora projekten som ser så lockande ut. Kanske får jag tid snart att plöja instruktioner på youtube och kan prova sticka en mössa i alla fall. Det blir liksom lite tydligare när man får se en rörlig bild på hur maskorna ska stickas, även om bokens bilder är ganska tydliga.

nybörjarstickare

Tittar avundsjukt på alla vackra stickningar som dyker upp framför mina ögon och fortsätter träna på min ribbstickning. Snart ska jag nog våga mig på den där mössan i alla fall. Mössor och trasor, det kan man aldrig få för mycket av!

Spara

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.