Jag har testat att limma pärlplattor på glasburkar under helgen som gick. Ett roligt och användbart pyssel som inte tar lika lång tid som att väva med pärlorna. Jag rev upp den där tänkta lampskärmen som aldrig blev klar och använde pärlorna till att göra pärlplattor till glasburkar istället.

Pärlplattor på glasburk

Först tog jag ut storleken på burken och satte mätte upp på pärlbrickan hur stort jag skulle lägga. När själva pärlandet var klart strök jag pärlplattan med strykjärnet. Jag använder bakplåtspapper mellan strykjärnet och pärlorna, har testat med aluminiumfolie men gillar inte att man inte ser pärlorna när man stryker.

Jag stryker pärlplattan på båda sidorna, efter att ha tagit lös den pärlade plattan från pärlbrickan. Medan arbetet fortfarande är varmt formar jag det efter glasburken, fuskar med en limklick i ändarna och pressar hårt för att få formen som jag vill ha den. Passa fingrarna för att det är varmt! Är man modig kan man ta strykjärnet och värma ytterligare lite när pärlplattan ligger på burken, glöm inte att sätta bakplåtspapper mellan först bara. Det glömde jag!

Och akta fingrarna! 🙂

pärlplattor på burkar

Den första pärlplattan gjorde jag ett björkmönster på, hade en tanke om att det skulle lika en björk med de gröna bladen till. Den andra plattan testade jag att skriva text på. Hade en tanke om att ha krukväxter, eller sticklingar i alla fall, i båda men den andra råkade bli ett pennställ till pennor som ofta kommer till användning.

pärlor

Tror att det kan bli några fler pyssel som det här framöver. Finns många burkar här som behöver piffas upp. Utbudet av pärlor börjar dock sina lite och jag har ju ”köpförbud” så vi får se hur långt det räcker!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.