Det har under en tid nu varit ganska trendigt med Bullet Journal eller ”BuJo” som det också kallas. Bullet Journal är ett slags verktyg för planering och struktur. Det kan användas på så många olika sätt och lite förenklat så är det som att skapa sin egen kalender och få struktur över sina att-göra-listor. Om du vill läsa mer om Bullet Journals så rekommenderar jag dig att ta en titt in hos Dorotea Pettersson på dorro.se som är ”Personal planner” och har skrivit massor om Bullet Journal.

bullet journal

Den här typen av planering är egentligen inget nytt för mig. Jag har ju alltid varit expert på att skriva listor och föra ”manuella kalendrar”, allt på i olika block eller på lösa papper. Men nu har jag äntligen samlat allt i en och samma skrivbok, min Bullet journal, eller min klotterbok som den också kallas. Och när jag har en enda klotterbok för alla mina att-göra-listor och komihågdatum så får jag plötsligt så mycket bättre översikt. Samt att jag får möjlighet att vara kreativ och klottra i samma bok.

Jag tar ju varje chans jag får att vara kreativ så för ett par veckor satte jag igång med min klotterbok. Eftersom att jag har köpförbud så får jag inte köpa mig en riktig Bullet Journal utan jag får hålla tillgodo med de anteckningsblock jag köpt för flera år sedan att användas till just att skriva alla mina listor i. Jag gillar nämligen anteckningsblock och verkar ha en tendens att samla på mig modeller med hårda omslag.

min BuJo

I den här boken ska jag alltså samla allt hade jag tänkt, viktigt som oviktigt. + att jag ska ta varje chans jag kan att vara lite kreativ. Förhoppningsvis gör det här att jag kan utveckla min handstil, lära mig skriva snyggt, och utveckla mitt ritande ett par steg. Ska bli roligt att jämföra årets första sidor med de i slutet av året när jag antecknat för glatta livet i 12 månader.

Så här ↓ ser vecka 4 ut i min kalender innan jag börjat fylla i alla viktiga saker.

min BuJo vecka 4

Och så här såg en del av vecka 3 ut när den var färdigklottrad.

BuJo vecka 3

Jag lär återkomma i ämnet, vare sig ni är intresserade eller inte! 🙂

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.