Efter att jag testat att knyta en makraméampel för första gången och fått för mig att det var lite ute just nu så började jag ändå leta mer information på nätet. Jag insåg ganska fort att det faktiskt inte alls är så ute (ännu i alla fall) och det finns folk som är sjukt vassa på att knyta makramé. Sen sist har jag provat mig fram lite med några bomullssnören jag hittade, men framför allt har jag hittat massa inspiration på nätet som jag tänkte dela med mig av.

makramé inspiration

Youtube

Youtube är mest användbart om man letar efter tutorials och filmer som visar hur man knyter en viss typ av knut. Letar du enbart efter inspiration så är Instagram eller Pinterest bättre.

  • Youtubekanalen Crafty Ginger har flera inspirerande och tydliga tutorials på hur man knyter amplar och väggbonader. (Engelska)
  • Den svenska kanalen Månfabrikens DIY har bland annat gjort en video som visar hur man knyter en variant på väggbonad.

Det finns så klart tusenfemtioelva klipp och massvis med kanaler (de flesta på engelska) där man kan hitta ännu mer inspiration. Ett tips är att använda sökord som ”macrame”, ”macrame knots” osv.

Instagram

På Instagram finns det hela konton som bara fokuserar på makramé men även en del hashtags som man kan hålla koll på om man letar inspiration.

makramé

Pinterest

Om Instagram kan ge en inspirationsboost så är det inget mot för vad Pinterest ger dig. Här kan det nästan bli för mycket (men bara nästan).

  • Jag har gjort en egen anslagstavla med makramébilder som jag inspireras av, den hittar du här.
  • Macrame Art är ett konto som bara pinnar makramébilder

Även på Pinterest kan du hitta en hel massa inspiration genom att söka dig fram. Letar du efter instruktioner rekommenderar jag att använda sökorden macrame tutorial. Pinterest är ju också så pass smart att den känner av vad du gillar, så fort du börjat pinna bilder och följa anslagstavlor med makramé så kommer ditt flöde att svämma över med makraméinspiration!

Har du några tips på fler inspirerande makramékonton att kolla in?

Spara

Spara

Spara

Spara

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.